Online Practice Test For IBPS Exam 2015 Mock Test For IBPS

By | October 12, 2015

Online Practice Test For IBPS Exam 2015

All the candidates who are searching for the Mock Test For IBPS, your search ends here. Here we are going to provide Online Practice Test For IBPS Exam 2015. Institute of Banking Personal Selection conducts the written exams so as to offer the job opportunities to the Job hunters. It is very much important to Qualify the written exam to get the job.

If you also want to get the job in the banking sector, then be prepared for the written exam. You can take help from the Online Practice Test For IBPS Exam 2015.


Here is a Mock Test with Answers:-

IBPS Current Affair PO/Clerk Exam Question/Answers

Ques1. Where is the Railway Staff College located?

  1. Pune
  2. Allahabad
  3. Vadodara
  4. Delhi

Ans: 3

Ques2. Exporters and importers in India are required to know ‘FEMA’ rules. What does the letter ‘M’ denote in the term ‘FEMA’?

  1. Material
  2. Management
  3. Mega
  4. Money

Ans: 2

Ques3. The famous Dilwara Temples are situated in

  1. Uttar Pradesh
  2. Rajasthan
  3. Maharashtra
  4. Madhya Pradesh

Ans: 2

Ques4. Where is the headquarters of Oil and Natural Gas Commission?

  1. Dehradun
  2. Vadodara
  3. Digboi
  4. Mumbai

Ans: 1

Ques5. ‘Vijay Stambha’ is situated in

  1. Jaipur
  2. Agra
  3. Delhi
  4. Chittor

Ans: 4

IBPS Books Online for Exam Preparation

Ques6. Central Arid Zone Research Institute is located in

  1. Bihar
  2. Gujarat
  3. Rajasthan
  4. Madhya Pradesh

Ans: 3

Ques7. GNLF stands for


  1. Gorkha National Liberation Front
  2. Gross National Liberation Form
  3. Both Option A and B
  4. None of the above

Ans: 1

Ques8. ESCAP stands for

  1. Economic and Social Commission for Asia and Pacific
  2. European Society Council for Africa and Pacific
  3. Economic and Social Commission for Africa and Pacific
  4. None of the above

Ans: 1

Ques9. Economic goods are

  1. all commodities that are limited in quantity as compared to their demand
  2. Commodities that is available according to their demand
  3. Commodities that is available more as compared to demand
  4. none of the above

Ans: 1

IBPS PO Interview Question 2015

Ques10. Headquarters of UNO are situated at

  1. New York, USA
  2. Haque (Netherlands)
  3. Geneva
  4. Paris

Ans: 1

Ques11. ICAO stands for

  1. International Civil Aviation Organization
  2. Indian Corporation of Agriculture Organization
  3. Institute of Company of Accounts Organization
  4. None of the above

Ans: 1

Ques12. How many Lok Sabha seats belong to Rajasthan?

  1. 32
  2. 25
  3. 30
  4. 17

Ans: 2

Ques13. India has largest deposits of ____ in the world.

  1. gold
  2. copper
  3. mica
  4. None of the above

Ans: 3

Ques14. India played its first cricket Test Match in

  1. 1922
  2. 1932
  3. 1942
  4. 1952

Ans: 2

Prepare English for Competitive Exams

Ques15. India has been represented as a non-permanent member of the Security Council (UNO) during

  1. 1972-73
  2. 1984-85
  3. 1991-92
  4. All of the above

Ans: 4

Ques16. How much districts are there in Tamil Nadu?

  1. 26
  2. 27
  3. 28
  4. 32

Ans: 4

Ques17. In UNO, the new members are admitted to the General Assembly      on the recommendation of ____ and ____ the members of the General Assembly should vote in favour.

  1. Security Council; two-thirds
  2. Security Council; one-third
  3. International Court of Justice; two-thirds
  4. International Court of Justice; one-third

Ans: 1

Ques18. Hundred year war was fought between

  1. France and England
  2. Greek and Persian forces
  3. Civil war in England
  4. None of the above

Ans: 1

Prepare GK for Competitive Exams

Ques19. India’s Integrated Missiles Development Programme was started in ____ under the chairmanship of Dr. A.P.J. Abdul Kalam.

  1. 1979-80
  2. 1980-81
  3. 1981-82
  4. 1982-83

Ans: 4

Ques20. IDA stands for

  1. Indian Development Agency
  2. International Development Agency
  3. Industrial Development Analyses
  4. None of the above

Ans: 2

To download IBPS Previous Year Question Papers


For More Latest Updates Must Join Us on Facebook And On Google +. You Can Also Make This Page Bookmark Via Pressing Ctrl + D And Visit It Regularly For latest Online Practice Test For IBPS.

Share this useful info...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterDigg thisShare on TumblrShare on Reddit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *